Η Φιλοσοφία μας

Πες μου και θα ξεχάσω…

Δίδαξε με και θα μάθω…

Κάνε με να συμμετέχω και θα θυμάμαι…

Benjamin Franklin

Μαθαίνω Αγγλικά Παίζοντας!

Από το 1990 που η Αννίτα και η Στυλιάνα Μανετάκη ίδρυσαν το Κέντρο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης ΜΑΝΕΤΑΚΗ, στόχος μας είναι η ασταμάτητη έρευνα και η παρακολούθηση των εξελίξεων στην εκπαίδευση και γενικότερα στην κοινωνία.

Είμαστε αντίθετοι με την αγχωτική εντατικοποίηση των σπουδών που μεταμορφώνει το σχολείο σε εξεταστικό εργοτάξιο και τους μαθητές σε καρτέλες με βαθμούς, Πιστεύουμε ότι η πιο καθοριστική περίοδος στη ζωή του ατόμου, η μαθητική ζωή, θα έπρεπε να είν αι και η ομορφότερη. Η στενή επαφή με τους μαθητές, μέσα από την διδασκαλία, μας επιτρέπει να κατανοούμε με ποιους τρόπους θα κάνουμε την εκπαίδευση πιο σύγχρονη και ελκυστική.

Πέρα όμως από τον συνεχή εκσυγχρονισμό και την ανανέωση που αποτελεί βασικό στόχο μας, κάποιες αρχές στη φιλοσοφία μας παραμένουν σταθερές όλα αυτά τα χρόνια.

Οι Αρχές μας...

Χαρούμενη μάθηση

Η χαρούμενη μάθηση δεν είναι μία αφηρημένη ιδέα, είναι μία εκπαιδευτική πρόκληση και σύμφωνα με την σύγχρονη εκπαιδευτική ψυχολογία αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο για να αφομοιώσει ικανοποιητικά οποιαδήποτε μορφή γνώσης
ένα παιδί.

Απαραίτητη προυπόθεση για την πνευματική πρόοδο είναι η συναισθηματική εμπλοκή. Μόνο αν ένα παιδί αγαπήσει αυτό που κάνει θα σημειώσει και πρόοδο.

Σε ένα υπερσύγχρονο, χαρούμενο και ζεστό περιβάλλον, μια ομάδα από ενθουσιώδεις και έμπειρους καθηγητές προσπαθεί να κερδίσει καθημερινά το δύσκολο στοίχημα για μια δημιουργική, ευφάνταστη, διαφοροποιημένη, χαρούμενη μάθηση.

Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά και να σας ξεναγήσουμε στη Σχολή μας και στον υπέροχο κόσμο του fun learning.

Ολιστική Προσέγγιση και αξιολόγηση του μαθητή

Ο μαθητής δεν είναι μόνο επίδοση αλλά ένα σύνολο από δεξιότητες, συναισθήματα και συμπεριφορές

Παροχή ίσων ευκαιριών για όλους

Κάνουμε πράξη την κατάργηση των διακρίσεων ανάμεσα σε “άριστους” και “αδύνατους” μαθητές”. Η μόνιμη συνεργασία μας με ειδική παιδαγωγό για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, η διαρκή μας επιμόρφωση καθώς και η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία που παρέχουμε, όπου κρίνεται απαραίτητο, διασφαλίζουν την πρόοδο όλων των μαθητών ανεξαιρέτως.

Σεβασμός

Σεβασμός στην ατομικότητα/ διαφορετικότητα του κάθε παιδιού

Επιδίωξη του συναισθήματος χαράς και ασφάλειας

Η διδασκαλία ως ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία με τη βοήθεια εξειδικευμένων μέσων και μεθόδων, σε ένα πολύχρωμο, χαρούμενο και φιλικό περιβάλλον, κάνει τους μαθητές να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα και επομένως να σημειώσουν πρόοδο.

Έκθεση των μαθητών σε ξενόγλωσσο περιβάλλον

Χρήση κυρίως της διδασκόμενης γλώσσας και όχι της ελληνικής. Είναι πλέον γνωστό ότι η μετάφραση αποτελεί την εύκολη λύση για όλους, μακροπρόθεσμα όμως αποτελεί τροχοπέδη στη διδασκαλία της μάθησης.

Βιωματική διδασκαλία

Η βιωματική διδασκαλία απαιτεί την συμμετοχή του μαθητή στη διαδικασία της μάθησης και εγγυάται την αφομοίωση της γνώσης. Η ζωή μεταφέρεται στην τάξη και οι μαθητές μέσω της ξένης γλώσσας έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ανάπτυξη και καλλιέργεια

Ανάπτυξη και καλλιέργεια της προσωπικότητας των σπουδαστών μας

Αμοιβαίος σεβασμός - Συνέπεια - Αίσθημα ευθύνης

Αυτές οι τρεις αξίες διέπουν τις σχέσεις ανάμεσα σε γονείς, μαθητές και καθηγητές της Σχολής μας

Μαθαίνω Αγγλικά Παίζοντας

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκμάθηση Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Ισπανικών και Ρωσικών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Καλέστε στα τηλέφωνα 210 8970120 ή 210 8970189. Μέσω email στο manetaki@manetaki.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην σελίδα Επικοινωνία.
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Μανετάκη στη διεύθυνση Πλατεία Ηρώων και Ηφαίστου, Βάρη Αττικής και τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram.