Κανονισμοί Υγιεινής Σχολικής Χρονιάς 2020-2021

Κανονισμοί Υγιεινής Σχολικής Χρονιάς 2020-2021 1

Όπως ήδη γνωρίζετε η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική , για όλους ,στους εσωτερικούς χώρους των εκπαιδευτικών δομών σύμφωνα με το ΦΕΚ 3630/31-8-2020 . Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα φοράμε μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους ,χωρίς εξαίρεση, Όλοι οι μαθητές μας επίσης θα φοράνε μάσκα χωρίς καμία εξαίρεση , εκτός και αν ιατρική βεβαίωση που έχει κατατεθεί στην Γραμματεία εξαιρεί κάποιον μαθητή από αυτή την υποχρέωση για κάποιο σημαντικό λόγο. Εννοείται βέβαια ότι γονείς και επισκέπτες υποχρεωτικά επίσης φοράνε μάσκα. 

Κατά την είσοδο στην σχολή μας γίνεται θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων και υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού . Στην γραμματεία επίσης τηρείται βιβλίο επισκεπτών ( COVID-19) όπου καταγράφονται οι επισκέπτες.

Γενικά μέτρα 

 1. Οι ψύκτες είναι εκτός χρήσης , άρα όλοι θα πρέπει να φροντίσουμε για το παγούρι μας με το νερό.
 2. Ο χώρος αναμονής εξυπηρετεί μόνο επισκέπτες ή καθηγητές σε απόσταση . Αποφεύγουμε επίσης τον συγχρωτισμό σε όλες τις περιπτώσεις , όπως στον χώρο των γραφείων όπου είναι χώρος για το προσωπικό και το πολύ για έναν επισκέπτη και σε κάθε άλλο χώρο όπως τα μπαλκόνια και την είσοδο. 
 3. Η χρήση του φωτοτυπικού της γραμματείας και γενικά αντικειμένων που βρίσκονται στα γραφεία απαγορεύεται εκτός από το προσωπικό του γραφείου . 
 4. Καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας  με αντισηπτικό διαθέσιμο σε όλους τους χώρους της σχολής μας και πολύ σημαντικό δεν αγγίζουμε με τα χέρια μας το πρόσωπο μας . 
 5. ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΠ ( Μέτρα Ατομικής Προστασίας) απορρίπτονται στους ειδικούς ποδοκίνητους κάδους  που βρίσκονται διάσπαρτοι στον χώρο μας .

Ειδικά μέτρα 

 1. Καθ’ όλη  την διάρκεια του μαθήματος και της αλλαγής βάρδιας οι αίθουσες υποχρεωτικά αερίζονται .
 2. Υπάρχει ισχυρή σύσταση να μην χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό στις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους . Ο αέρας των κλιματιστικών μεταφέρει τα σταγονίδια σε μεγάλη απόσταση άρα υπάρχει κίνδυνος . Αν παρόλα αυτά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί θα ισχύουν τα εξής:
  • Χρήση στην επιλογή QUIET ( χαμηλή ταχύτητα)
  • Οι γρίλιες θα είναι παράλληλες με το δάπεδο
  • Ανοικτό παράθυρο ( όσο χρειάζεται ) για την ανανέωση του αέρα
 3. Αν κατά την διάρκεια του μαθήματος κάποιο παιδί εμφανίσει :
  • Πυρετό ( η σχολή μας διαθέτει θερμόμετρο για εξ αποστάσεως θερμομέτρηση )
  • Βήχα ( μη παραγωγικό )
   Απευθύνεστε στην Γραμματεία και το παιδί απομακρύνεται αμέσως από την τάξη .
 4. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει εγκεκριμένο αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών με 70% αλκοόλες και αντισηπτικό επιφανειών . Κατά την άφιξη των μαθητών στην είσοδο του κτιρίου θα γίνεται χρήση του αντισηπτικού υποχρεωτικά . Στην αίθουσα γίνεται απολύμανση των θρανίων των μαθητών με το ειδικό αντισηπτικό .
 5. Οι μαθητές χρησιμοποιούν το ίδιο ΑΤΟΜΙΚΟ ΘΡΑΝΙΟ  κάθε φορά , είναι στις ίδιες ομάδες και δεν ανταλλάσσουν με τους συμμαθητές τους κανένα αντικείμενο 
 6. Στην αποχώρηση των μαθητών η συμμετοχή του Καθηγητή είναι απολύτως απαραίτητη για την αποφυγή του συνωστισμού και της ενδεχόμενης καθυστέρησης των μαθητών στον χώρο μας . Ο Καθηγητής συνοδεύει τους μαθητές έως την reception και επιβλέπει την κάθοδο τηρώντας απόσταση μεταξύ τους .
 7. Κάθε μαθητής που για κάποιο λόγο φεύγει από την τάξη θα πρέπει κατά την επιστροφή του να κάνει χρήση αντισηπτικού .
 8. Στα WC αποφεύγουμε την επαφή χρησιμοποιώντας  αυτόματο φωτισμό , συσκευές χειροπετσέτας με φωτοκύτταρο  και ειδικό σαπούνι σε συσκευή. Έξω από κάθε συγκρότημα WC υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα.
 9. Διαλείμματα μαθητών στον χώρο αναμονής απαγορεύονται ρητά. 
 10. Ο χειρισμός των χαρτιών συστήνεται να γίνεται 24 ώρες από την λήψη και συστήνουμε  να τοποθετούνται σε φάκελο από τους καθηγητές. Φωτοτυπικό υλικό θα φωτοτυπείται τουλάχιστον 24 ώρες πριν μοιραστεί στους μαθητές.