Blog

Manetaki Summer Edition

Το πιο Fun – Fast – Homework Free Summer School ξεκινάει στις 19 Ιουνίου και δεν πρέπει να το χάσει κανείς! 🏝️ 🌊

Ένα project που δημιουργήσαμε με πολλή αγάπη, επιστρέφει για να αλλάξει όλα όσα ξέρατε για τα θερινά ταχύρρυθμα προγράμματα. 📚
Ανακαλύψτε πως η εκμάθηση των αγγλικών συνδυάζεται με δημιουργική διάδραση, θεατρικό παιχνίδι και διασκεδαστικές δραστηριότητες! 🔝

 

👉 Απευθύνεται σε μαθητές από Junior A έως και D class
❗ Δηλώσεις έως 15/5
❗ Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Περισσότερες πληροφορίες:
☎️ με τηλέφωνο στο 210 8970120
📧 με email στο manetaki@manetaki.gr

Fast – Fun – Homework Free: Το Manetaki Language School στη Βάρη διοργανώνει ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό course Αγγλικών, για τους μαθητές που θέλουν να προχωρήσουν γρηγορότερα τις σπουδές τους με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Μία μοναδική ευκαιρία για μαθητές που θέλουν να αξιοποιήσουν χρόνο από το καλοκαίρι τους με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, προχωρώντας γρηγορότερα στις σπουδές τους οργανώνει το Μanetaki Language School  για το φετινό καλοκαίρι. Η Αννίτα Μανετάκη, δημιουργός και Διευθύντρια Σπουδών του κέντρου Ξένων Γλωσσών στη Βάρη, μας αναλύει τα πλεονεκτήματά του.

Manetaki Summer Edition 1

Σε τι διαφοροποιείται το Summer Edition του Manetaki Language School από τα κλασικά υπερεντατικά θερινά τμήματα;

Τα τυπικά θερινά ταχύρρυθμα προγράμματα αποτελούν συνήθως μία εντατικοποιημένη μορφή διδασκαλίας. Εμείς οργανώνουμε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα που συνδυάζει την εκμάθηση Αγγλικών με δημιουργική διάδραση, θεατρικό παιχνίδι και διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα κάνουν τη μάθηση χαρά και το καλοκαίρι! Πέρα όμως από το πλούσιο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν το summer school μας μοναδικό. Συγκεκριμένα:

  • Morning circle / Πρωινός κύκλος: Κάθε πρωί ξεκινάμε με τον morning circle (πρωινό κύκλο) όπου όλοι οι μαθητές συγκεντρώνονται στον κοινόχρηστο χώρο μας για να ξεκινήσει η ημέρα μας με stretching, ice breakers και brain games που θα μας φέρουν πιο κοντά ως ομάδα και θα μας προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο, σωματικά και πνευματικά, για το πρωινό μας μάθημα. Νομίζω ότι ο πρωινός κύκλος είναι και η αγαπημένη δραστηριότητα όλων των μαθητών.
    Manetaki Summer Edition 2
  • Presentations/ Παρουσιάσεις: Ένα άλλο χαρακτηριστικό του καλοκαιρινού προγράμματος είναι οι παρουσιάσεις που κάνουν μικροί και μεγάλοι σε ολόκληρη την ομάδα του summer school μας. Αυτό το μοίρασμα έχει μεγάλη αξία εκπαιδευτικά, γλωσσικά αλλά και συναισθηματικά καθώς καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση των μαθητών και δένει ακόμη περισσότερο όλα τα μέλη της ομάδας μεταξύ τους, ανεξαρτήτως ηλικιών. Γενικά, έχουμε διαπιστώσει ότι η κοινή συμμετοχή όλων των ηλικιών σε κάποιες δραστηριότητες λειτουργεί πολύ θετικά ενθαρρύνοντας την επικοινωνία και την συνεργασία ανάμεσα στους μαθητές. Οι μικρότεροι καμαρώνουν συνυπάρχοντας και μαθαίνοντας από τους μεγαλύτερους, ενώ οι μεγαλύτεροι απολαμβάνουν τον θαυμασμό των μικρότερων παιδιών και χαίρονται να τα βοηθούν και να τα ενθαρρύνουν. Όπως λέει και το motto μας “Each of us is unique and when we come together the puzzle is complete”.
  • No homework / Καμία εργασία για το σπίτι: Μία σημαντική ακόμη καινοτομία του προγράμματός μας είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως εργασία για το σπίτι! Τα βιβλία παραμένουν στο σχολείο και η μελέτη γίνεται στο τέλος του μαθήματος με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών. Πιστεύουμε ότι η πρωινή απασχόληση των παιδιών μέσα στο καλοκαίρι είναι υπεραρκετή και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν με καμία άλλη υποχρέωση.
    Manetaki Summer Edition 3

Σε ποιους μαθητές απευθύνονται  τα μαθήματα αυτά;

Κυρίως σε μαθητές που ξεκινούν τα Αγγλικά τους (Junior A) έως και μαθητές επιπέδου Β1 (D class), οι οποίοι είναι εργατικοί, στοχοπροσηλωμένοι και επιθυμούν να επιταχύνουν τις σπουδές τους. Παρατηρούμε ότι καθώς το επίπεδο Αγγλικών των μαθητών μας εξελίσσεται ταχύτερα, νέες ανάγκες δημιουργούνται για μια πιο ταχύρρυθμη εκπαίδευση που να κρατάει το ενδιαφέρον για μάθηση αμείωτο. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν και μαθητές που επιθυμούν να κάνουν μία καλή επανάληψη της ύλης που διδάχθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς έτσι ώστε να καλύψουν τυχόν κενά και να επιτύχουν ακόμη καλύτερη εμπέδωσή της.
Manetaki Summer Edition 4

Το summer edition αφορά και τμήματα προετοιμασίας πιστοποιητικών B2, C2 ;

Aφορά επίπεδα από Junior A μέχρι και D class καθώς οι τάξεις αυτές είναι ιδανικές για την εφαρμογή του διαφοροποιημένου καλοκαιρινού μας syllabus. Στόχος της σχολής μας δεν είναι απλά η προετοιμασία μαθητών για πιστοποιήσεις αλλά η δημιουργική και ευχάριστη εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Τα υψηλότερα επίπεδα αγγλικών περιλαμβάνουν προετοιμασία για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας Β2 (Lower) και C2 (Proficiency) και έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις και όγκο εργασιών. Έτσι λοιπόν απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στη διπλή πρόκληση της προετοιμασίας για τις εξετάσεις και μίας ολιστικής και δημιουργικής εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό δεν μπορούν να ενταχθούν στο ταχύρρυθμο καλοκαιρινό μας πρόγραμμα.
Manetaki Summer Edition 5

Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής στα τμήματά σας για νέους μαθητές που δεν φοιτούν στη σχολή σας;

Τους νέους μαθητές τους βλέπω εγώ προσωπικά κατόπιν ραντεβού, πρώτα απ’ όλα για να τους ενημερώσω για το πρόγραμμά μας και στη συνέχεια για να βεβαιωθώ για το γλωσσικό επίπεδό τους.
Manetaki Summer Edition 6

Πώς είναι δυνατόν η ύλη μίας ολόκληρης χρονιάς να καλυφθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες;

Αν μιλάμε για απόλυτα μεγέθη, φυσικά και δεν είναι δυνατόν. Αυτό που είναι δυνατόν όμως, είναι να καλυφθούν όλα τα βασικά εκείνα γλωσσικά φαινόμενα που εγγυώνται την απρόσκοπτη παρακολούθηση του επόμενου επιπέδου μέσα από ένα προσεχτικά διαμορφωμένο syllabus προσαρμοσμένο στις ανάγκες των θερινών τμημάτων που υλοποιείται από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών της σχολής μας. Έτσι, όσοι μαθητές μπορούν και θέλουν να προχωρήσουν στις σπουδές τους, έχουν την δυνατότητα μέσα από καθημερινή και πολύωρη επαφή με τα αγγλικά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τμήμα του ελεύθερου καλοκαιρινού χρόνου. Ας μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός πως τα τμήματα αυτά έχουν μία ιδιαίτερη δυναμική με μαθητές που έχουν αυθεντικό ενδιαφέρον για τη γλώσσα και έντονο εσωτερικό κίνητρο για πρόοδο, με αποτέλεσμα η ύλη να καλύπτεται με τελείως διαφορετικό ρυθμό.
Manetaki Summer Edition 7

Θα θέλατε να μας πείτε τα ωράρια και τη διάρκεια του προγράμματος;

Τα μαθήματα είναι πρωινά και έχουν διάρκεια 6 εβδομάδων  και οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως τις 15 Μαΐου. Για αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματά μας η γραμματεία μας είναι ανοιχτή καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 14:30 έως τις 22:00.